Slide background

Over Irene

Volg je hart

Irene Dompeling

Op de vraag die elk kind wel eens krijgt: “wat wil je later worden?” vond ik lang geen duidelijk antwoord voor mezelf.

Na het VWO was ik ruim 20 jaar actief in het bedrijfsleven en deed daar veel kennis en ervaring op. Ik zag daar ook dat mensen willen groeien en hun talenten benutten. Hoe iedereen voldoening en waardering wil ervaren, in het werk en als mens. En je daarbij soms behoefte hebt aan een luisterend oor, aandacht of een andere invalshoek. Dat soms te kunnen bieden, gaf me veel voldoening. Het motiveerde me ook mij verder te ontwikkelen en de studieboeken op te pakken. (Personeelsmanagement, Arbeids- en Organisatiepsychologie).

Toch had ik diep van binnen het gevoel dat er meer was… Impulsen uit mijn omgeving gaven het zetje dat ik nodig had. Ik stapte uit het bedrijfsleven en volgde mijn hart: ik wilde mensen helpen groeien en ontwikkelen, door het vertrouwen en geloof in hun eigen kracht te laten (her)vinden.

Opleiding

Na de opleiding Mensgericht Coachen bij de Academie voor Coaching en Counseling, volgde in de loop der jaren verdieping met o.a. Loopbaaninstrumenten, ADHD-begeleiding, Systemisch Werk, Voice Dialogue en Mindfulness in Coaching. Dit biedt veel mogelijkheden in de begeleiding. Na de post-HBO opleiding Supervisie geef ik ook Supervisie aan Counselors.

Levenservaring

Een ander, misschien nog wel belangrijker deel, vormen mijn ‘rugzak’ met levenservaring en mijn eigen groeiproces. Kenmerkend voor mij zijn diep luisteren, een open en betrokken houding en een doelgerichte aanpak. Een vleugje humor en mijn intuïtie doen de rest. Ik werk vaak met visualisaties en metaforen.

Nu is het ‘later’, ik heb gevonden en ben geworden, wat mij echt past: mensen begeleiden op het zakelijke en persoonlijke vlak bij groei, ontwikkeling en balans. En word ik, na jaren, nog steeds geraakt als iemand weer met vertrouwen en nieuwe energie naar buiten stapt. Voor mij het mooiste werk dat er is.

Inspiratie

Inspiratie en rust in mijn hoofd vind ik in de natuur en met Mindfulness. Fysiek combineer ik inspanning (hardlopen) met ontspanning (Pilates beoefenen/lesgeven, lezen). Dat houdt mij in balans.

Meer informatie

Neem contact op met Irene Dompeling. Bel 06 508 321 28, gebruik het contactformulier op deze site of mail naar info@zelfenzo.nl.